Industry Info  
Festo
Festo

Булмаркет започва производство на растителни масла за химическата промишленост - 22.03.2021

22.03.2021   |   Начало»Проекти

Булмаркет планира да преоборудва придобитата преди две години от Полисан инсталация за вакуум-дестилация на нефт, за да започне производство на растителни масла от обвивка на ядки кашу, съобщиха от компанията.

Инвестицията ще се реализира от дъщерното дружество Ел Ен Джи Системи. Осъществяването й ще започне, след като бъдат завършени течащите в момента проучвания на пазара и разговори с потенциални клиенти.

Цветан Цанев, управител на Петролна база Тегра, на чиято производствена площадка ще се реализира инвестицията, обясни, че полученото при обработката на обвивките на ядки кашу масло (cashew nutshell liquid – CNSL) може да се добавя към дизеловото гориво и по този начин биодизелът да се замести с друг продукт от растителен произход. Дестилационният остатък в процеса на обработка на обвивката на ядките е резидол, който може да се използва като естествен заместител на фенолите от нефт в химическата промишленост за производство на смоли, лепила, лакове и др.

Планира се инсталацията да може да преработва 58,2 тона CNSL на ден, като получава 2100 тона карданол и 18 400 тона резидол годишно.

     
Източник: Булмаркет

Ключови думи: Булмаркет   растителни масла   химическа промишленост  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...