Industry Info  
Festo
Festo

ЕИФ и Райфайзенбанк договориха подкрепа за българските МСП в размер на 85 млн. евро

16.03.2021   |   Бизнес
 

Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) и Райфайзенбанк подписаха ново гаранционно споразумение в размер на 85 млн. евро за подкрепа на българските малки, средни и междинни предприятия (с по-малко от 500 служители).

В рамките на споразумението компаниите ще имат достъп до финансиране със 70% гаранция за всеки нов кредит, която е осигурена от ЕИФ. Максималната сума на кредита е 7,5 млн. евро, а срокът за кандидатстване е до 31 декември 2021 г.

По повод подписването на споразумението Лиляна Павлова, вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), коментира, че "първата сделка с българска банка в рамките на Европейския гаранционен фонд е отлична новина за българската икономика". "Това се случва след рекордна година, в която ЕИФ ангажира около 328 млн. евро за нови операции, което се очаква да отключи 1,8 млрд. евро за малките и средни предприятия в България и по-голямата част от тази сума ще подпомогне тези, които пострадаха най-много от пандемията", посочи Павлова.

     
Източник: Райфайзенбанк; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ЕИФ   Райфайзенбанк   ЕИБ   МСП  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...