Industry Info  
Festo
Festo

Връчиха наградите „Инвеститор на годината“ за 2020 г.

02.03.2021   |   Браншови акцент
 

Българската агенция за инвестиции (БАИ) връчи годишните награди „Инвеститор на годината“ за 2020 г. на онлайн церемония.

Голямата награда за „Инвеститор на годината“ отиде при Нестле България. През 2020 г. компанията инвестира 23 млн. лв. в нова роботизирана пакетираща поточна линия, за да дигитализира производствения процес и да разшири портфолиото от произвеждани продукти.

Тази година за първи път бе връчена награда за „Устойчиво развитие на инвестициите“, която бе спечелена от Индустриална група Шишеджам с общ размер на инвестициите в страната от стъпването си на пазара през 1997 г. от 800 млн. долара.

В категория „Инвестиция на зелено“ бе отличена Самел 90, която инвестира 5 млн. лв. в комплекс за спорт и възстановяване в Рила.

Наградата в категория „Инвестиция в разширяване на бизнеса“ спечели М+С Хидравлик. Всяка година фирмата инвестира от 7 до 10% от оборота си в машини и оборудване, като за последните 10 години общата стойност на инвестициите е малко над 89 млн. лева.

Победител в категорията „Инвестиция в човешки капитал“ е МД Електроник. Компанията е наела 200 служители и през 2021 г. предстои да наеме още 250 души. Инвестициите са за над 21 млн. лв.

В категория „Инвестиция в иновативен бизнес“, Златния бик спечели компанията Роберт Бош, която инвестира в иновации и изгради Инженеринг център в София, който работи в тясно сътрудничество с развойни екипи в Германия, САЩ, Унгария и Румъния.

Кристални плакети на БАИ получиха Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ в категория „Успешен стартъп“, Община Варна в категория „Община с най-много инвестиции“, Община Бургас в категория за община „Най-добър партньор за 2020 г.“ и Насекомо в категория „Иновативен продукт на годината“.
Традиционната награда на вестник „24 часа“ за „Социална инвестиция“ спечели Дънди Прешъс Металс. Приза получи г-н Илия Гърков, вицепрезидент на Дънди Прешъс Металс.

     
Източник: БАИ

Ключови думи: БАИ   Инвеститор на годината  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
ГБИТК

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com
IEC

Последно от Браншови акцент

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...