Industry Info  
Festo
Festo

Продажбите на електронни компоненти в Европа нарастват през януари 2021 г.

02.03.2021   |   Бизнес
 

Продажбите на електронни компоненти в Европа бележат ръст от 6,4% до 3,453 млрд. долара на годишна база през януари 2021 г., сочи доклад на European Semiconductor Industry Association (ESIA), базиран на данни, предоставени от World Semiconductor Trade Statistics (WSTS). Спрямо декември 2020 г. увеличението е от 2%.

През януари 2021 г. европейският пазар демонстрира по-висок темп на растеж от средния за световния пазар. През първия месец на годината световните продажби на електронни компоненти са се увеличили с 1% спрямо предходния месец и с 13,2% спрямо януари 2020 г., достигайки 40 млрд. евро.

Стабилният ръст на европейския пазар през януари е подпомогнат от нарастващото търсене при повечето продуктови категории и особено при дискретните компоненти, които бележат ръст от 9%, следвани от сензорите с 5% и оптоелектронните компоненти с 3% ръст.

Влиянието на промените във валутния курс се усеща и през януари 2021 г. Измерени в евро, продажбите на електронни компоненти достигат 2,865 млрд. евро или 0,9% повече в сравнение с декември 2020 г., но с 2,1% по-малко в сравнение със същия месец година по-рано. От началото на годината продажбите в евро са намалели с 2,4%.

     
Източник: ESIA; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ESIA   WSTS   електронни компоненти  

Област: Електроника  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...