Industry Info  
Festo
Festo

Schneider Electric обяви нова консултантска услуга за декарбонизация на компаниите

01.03.2021   |   Бизнес
 

Schneider Electric представи нова консултантска услуга, с която цели да помогне на организациите по света да се справят с проблема с емисиите, отделяни от техните вериги на стойността.

Съобщението идва в момент, в който компанията обяви сериозен план за увеличаване на усилията си за намаляване на въглеродните емисии от веригата си на доставки. До 2025 г. Schneider Electric се ангажира да намали въглеродните емисии от 1000 от своите водещи доставчици с 50%.

При много компании по-голямата част от въглеродния им отпечатък се пада на веригите на стойността и тези на доставка. Според доклад на CDP, базиран на данни от 2020 г. от повече от 8000 компании, емисиите от веригите за доставки са средно над 11 пъти по-високи в сравнение с емисиите от оперативна дейност. Тези количества могат да са дори по-големи в индустрии като търговия, мода и услуги.

Новата Консултантска услуга за климатичните промени (Climate Change Advisory Service) цели да помогне на компаниите да променят това чрез комбинация от ангажиране на доставчиците, измерване, изготвяне на стратегия и реализация чрез повишаване на ефективността, доставка на възобновяема енергия и компенсиране на въглеродните емисии, обясняват от компанията. Пакетът се базира на решения, разработени за клиенти като Walmart, Maple Leaf Foods и Takeda Pharmaceuticals.

По думите на Стив Уилхайт, старши вицепрезидент в Schneider Electric, чрез ангажирането на доставчиците в усилията за намаляване на емисиите, компаниите не само ще отговорят на увеличаващия се натиск от страна на инвеститорите за прозрачност по отношение на рисковете за околната среда, социалните политики и корпоративното управление, но и ще намалят разходите и ще увеличат стойността на отношенията с доставчиците.

     
Източник: Schneider Electric; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   Climate Change Advisory Service   въглеродни емисии   възобновяема енергия  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...