Industry Info  
Festo
Festo

В Бургас започна строежът на анаеробна инсталация за преработка на биоразградими отпадъци

01.03.2021   |   Проекти
 

В Бургас започна изграждането на анаеробна инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци. С нея ще се осигури допълнителен капацитет за процеса по сметосъбиране и сметопреработка. Проектът за нейното изграждане се изпълнява в партньорство между трите общини Бургас, Поморие и Несебър.

На символичната първа копка при старта на строителните дейности в Северната промишлена зона в Бургас присъстваха кметът на Бургас Димитър Николов, кметът на Поморие Иван Алексиев, зам.-кметът на Бургас Весна Балтина, представители на Община Несебър и немската компания Bekon, която изгражда съоръжението.

Инсталацията ще разполага с едни от най-съвременните уреди и системи за извършването на процесите по преработка на отпадъците, посочват от Община Бургас. В резултат от разграждането на отпадъците от специални бактерии в изцяло безкислородна среда ще се получава метан, от който ще се произвежда електричество и топлинна енергия.

Капацитетът на анаеробната инсталация е за преработка на 30 652 тона биоразградими отпадъци годишно. Тя ще разполага с 8 биореактора, биогаз система, система за перколата, газ хранилище и системи, както и мобилно оборудване. Предвидена е и инсталация за компостиране, която ще има 6 тунела.

Проектът се реализира с безвъзмездна финансова помощ и собствено финансиране от трите общини.

     
Източник: Община Бургас

Ключови думи: преработка на отпадъци   управление на отпадъци   биоразградими отпадъци   анаеробно разграждане   компостиране  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Проекти

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...