Industry Info  
Festo
Festo

Industrial Future Hub събира стартиращи компании и индустрията

25.02.2021   |   Бизнес
 

Deutsche Messe Technology Academy обяви създаването на Industrial Future Hub в партньорство с Dassault Systеmes. Хъбът ще предложи голямо разнообразие от виртуални събития и мероприятия на живо по време и след Хановерския панаир.

Програмата включва открити лаборатории, пространства за съвместна работа, 5G инфраструктура, фестивали за стартиращи компании, срещи с експерти, достъп до бизнес мрежи и множество специални конференции и уъркшопове в академиите по света.

В качеството си на партньор в проекта Dassault Systеmes ще създаде инициативата 3DEXPERIENCE Lab, която цели да подпомогне стартиращи компании и техните екосистеми. Младите компании ще получат достъп до софтуерна платформа с разширени индустриални приложения и възможности за сътрудничество, която ще позволи на екипи от различни дисциплини да работят ефективно заедно.

Партньори на Deutsche Messe Technology Academy като Институтът за информационен мениджмънт и инженерство към Технологичния институт в Карлсруе и Институтът за дизайн на мехатронни системи Фраунховер в Падерборн ще участват в проекта с ноу-хау, контакти и зали.

Хановерският панаир ще се погрижи идеите на стартиращите компании да достигнат до световните индустриални пазари. Изложбената зона за новосъздадени технологични предприятия (Young Tech Enterprise) и специализираните форуми ще предложат допълнителни възможности за изява на стартиращи компании. По време на Хановерски панаир 2021 Dassault Systеmes ще посвети отделна сесия на темата за иновациите на стартиращи компании като част от своята виртуална и глобална презентация на 13 април.

"Приблизително 2000-те стартиращи компании в областта на индустриалното производство и хардуер изискват много по-силна връзка с индустриалните компании. Партньорствата спомагат за по-бързото достигане до пазара и ускоряват интернационализацията на младите компании", посочи Томас Рилке, управляващ директор на Deutsche Messe Technology Academy.

     
Източник: Deutsche Messe; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Deutsche Messe   Industrial Future Hub   стартиращи компании   Hannover Messe   Хановерски панаир   Dassault Systеmes  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...