Industry Info  
Festo
Festo

Обявиха носителите на Наградите на БАИТ за 2020 г.

25.02.2021   |   Бизнес
 

Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) обяви носителите на тазгодишните Награди на БАИТ на онлайн церемония.

Специално учредената за 10-ата годишнина на наградите Почетна грамота бе връчена на акад. Кирил Боянов за академичен принос в развитието на информационните технологии.

Наградата за специален принос бе присъдена на д.т.н. инж. Николай Илиев, първи председател на БАИТ и почетен изобретател.

В категорията Младежка награда отличие получи Радостин Чолаков от МГ"Акад. Кирил Попов" в Пловдив за иновативния проект АзБуки.ML, целящ да направи използването на технологиите за машинно обучение за обработка на естествен език лесно достъпни и широко използвани в българската ИТ индустрия.

Призът в категория Образователна награда бе за Георги Германов, ученик в СПГЕ "Джон Атанасов", който преподава роботика, електроника и 3D принтиране. През 2020 г. реализира проекти, като прилага успешно практически занятия в учебните часове за ученици от 1 до 7 клас.

Наградата за журналистически принос бе спечелена от журналиста Майя Бойчева-Манолчева, инициатор и водещ на технологичния подкаст ICTalks.

В категория Публична администрация наградата спечели проектът на ДАЕУ "Разработване на публични регистри за бюджетен и проектен контрол на електронното управление и на портал за достъп до ресурси за разработка на софтуерни системи за електронно управление".

За StartUp бе отличена компанията Ондо Солюшънс, предоставяща ИТ услуги и решения в земеделието, за разработената от нея високотехнологична система за автоматизирано управление на напоителния процес, прецизно торовнасяне, климатичен контрол и мониторинг за всички култури.

Наградата за Успешен български ИКТ продукт/услуга бе присъдена на Сторпул Сторидж за разработен софтуер за дистрибутирано съхранение на данни в облак.
В категорията Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика наградата бе спечелена от Работоспособни.бг за едноименната социална кариерна платформа, предоставяща възможност за привличането на значими за пазара на труда социални групи.

     
Източник: БАИТ

Ключови думи: БАИТ   ИКТ   машинно обучение  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...