Industry Info  
Festo
Festo

Обявиха носителите на Наградите на БАИТ за 2020 г.

25.02.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) обяви носителите на тазгодишните Награди на БАИТ на онлайн церемония.

Специално учредената за 10-ата годишнина на наградите Почетна грамота бе връчена на акад. Кирил Боянов за академичен принос в развитието на информационните технологии.

Наградата за специален принос бе присъдена на д.т.н. инж. Николай Илиев, първи председател на БАИТ и почетен изобретател.

В категорията Младежка награда отличие получи Радостин Чолаков от МГ"Акад. Кирил Попов" в Пловдив за иновативния проект АзБуки.ML, целящ да направи използването на технологиите за машинно обучение за обработка на естествен език лесно достъпни и широко използвани в българската ИТ индустрия.

Призът в категория Образователна награда бе за Георги Германов, ученик в СПГЕ "Джон Атанасов", който преподава роботика, електроника и 3D принтиране. През 2020 г. реализира проекти, като прилага успешно практически занятия в учебните часове за ученици от 1 до 7 клас.

Наградата за журналистически принос бе спечелена от журналиста Майя Бойчева-Манолчева, инициатор и водещ на технологичния подкаст ICTalks.

В категория Публична администрация наградата спечели проектът на ДАЕУ "Разработване на публични регистри за бюджетен и проектен контрол на електронното управление и на портал за достъп до ресурси за разработка на софтуерни системи за електронно управление".

За StartUp бе отличена компанията Ондо Солюшънс, предоставяща ИТ услуги и решения в земеделието, за разработената от нея високотехнологична система за автоматизирано управление на напоителния процес, прецизно торовнасяне, климатичен контрол и мониторинг за всички култури.

Наградата за Успешен български ИКТ продукт/услуга бе присъдена на Сторпул Сторидж за разработен софтуер за дистрибутирано съхранение на данни в облак.
В категорията Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика наградата бе спечелена от Работоспособни.бг за едноименната социална кариерна платформа, предоставяща възможност за привличането на значими за пазара на труда социални групи.

     
Източник: БАИТ

Ключови думи: БАИТ   ИКТ   машинно обучение  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Последно от Бизнес
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...