Industry Info  
Festo
Festo

10 нови европейски партньорства ще ускорят прехода към зелена и цифрова Европа

24.02.2021   |   Бизнес
 

Европейската комисия (ЕК) предлага да се създадат 10 нови европейски партньорства между Европейския съюз (ЕС), държавите членки и/или промишлеността в рамките на новата програма на ЕС за научни изследвания и иновации „Хоризонт Европа” 2021-2027. Целта е да се ускори преходът към зелена, неутрална по отношение на климата и цифрова Европа, а европейската промишленост да стане по-устойчива и конкурентоспособна.

ЕС ще предостави почти 10 млрд. евро финансиране, което партньорите ще допълнят с поне равностойна сума инвестиции. Според ЕК този комбиниран принос ще мобилизира допълнителни инвестиции в подкрепа на преходите и ще създаде дългосрочно положително въздействие върху заетостта, околната среда и обществото.

Предложените нови европейски партньорства целят да подобрят готовността и реакцията на ЕС при инфекциозни болести, да разработят ефективни нисковъглеродни въздухоплавателни средства, да подкрепят използването на възобновяеми биологични суровини при производството на енергия, да гарантират водещата роля на Европа в областта на цифровите технологии и инфраструктури и да направят железопътния транспорт по-конкурентоспособен.

Европейските партньорства са отворени за широк кръг от публични и частни партньори, като промишлеността, университетите, научноизследователските организации, органите със задължение за обществена услуга на местно, регионално, национално или международно равнище, както и организациите на гражданското общество, включително фондациите и неправителствените организации.

     
Източник: Европейска комисия; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ЕК   ЕС   Хоризонт Европа   цифрови технологии  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...