Industry Info  
Festo
Festo

Марсоходът Perseverance – проектиран да устои на най-екстремни среди

23.02.2021   |   Технологии
 

Mарсоходът на НАСА Perseverance кацна успешно на червената планета след пътуване, продължило седем месеца, съобщиха от НАСА. Той има амбициозната задача да събере и донесе на Земята проби от Марс.

С размерите на малък автомобил 1026-килограмовият робот геолог и астробиолог първо ще премине през няколко седмици на тестване, преди да започне изследването си на кратера Джезеро на Марс, което ще продължи две години.

Космическата агенция представи информация за използваните технологии от най-ново поколение при оборудването на марсохода. Захранването и системата за поддържане на температурата по време на изследването представлява многоемисионен радиоизотопен термоелектрически генератор или (MMRTG).

Оборудван със седем инструмента за първично изследване и комплексна система за събиране на проби, Perseverance ще изследва района на Джезеро за вкаменени останки от микроскопични форми на живот.

Perseverance е оборудван с кабелни връзки, произведени от ABB, които са проектирани да устоят на корозия и радиация в екстремна среда, споделят от компанията. Връзките са използвани за закрепване на каналите и компонентите на марсохода и за фиксиране на изследователското и лабораторното оборудване.

Мисията Mars 2020 Perseverance е част от Програмата за изследване на Марс на НАСА, дългосрочно усилие за роботизирано изследване на Червената планета. Мисията има високоприоритетни научни цели за изследване на Марс, включително ключови въпроси за потенциала за живот там.

     
Източник: НАСА, ABB

Ключови думи: ABB   НАСА   Perseverance   кабелни връзки  

Област: Технологии  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...