Industry Info  
Festo
Festo

Учредиха цифрови иновационни хъбове в Русе и Варна

23.02.2021   |   Бизнес
 

В Русе и Варна бяха учредени цифрови иновационни хъбове, чиято основна задача ще бъде да подпомагат цифровата трансформация на фирмите и администрацията в Дунавския и Североизточния регион на страната.

Създаването на сдружение Дунавски дигитален иновационен хъб (ДИ ДИХ) бе инициирано от Русенския университет "Ангел Кънчев". То е резултат от дългогодишно партньорство между университета, бизнеса и местната власт в областта на информационните и комуникационните технологии.

ДИ ДИХ ще предоставя отворен достъп до технологичен, експертен опит и експериментални мощности, споделени работни пространства и отворени бази данни, както и консултантски услуги за прединвестиционни проучвания, анализ оценка и тестване на инициативи и продуктови иновации. 

Секторите, които ДИ ДИХ извежда приоритетно в своята бъдеща дейност, са информатика и информационни и комуникационни технологии, мехатроника и чисти технологии.

Сдружението Варненски цифров иновационен хъб за участие в проект по програма "Цифрова Европа 2021 – 2027" бе учредено в Технически университет – Варна.

Центърът във Варна ще изпълнява функции по повишаване осведомеността и предоставяне на достъп до експертен опит, ноу-хау и услуги в сферата на цифровата трансформация. Ще оказва подкрепа на бизнеса за повишаване на неговата конкурентоспособност, както и ще улеснява трансфера на експертни знания и ноу-хау между отделните региони. Друга важна задача пред него ще бъде предоставянето на достъп до тематични услуги, включително такива, свързани с изкуствения интелект, високопроизводителните изчислителни технологии, киберсигурността и др.

     
Източник: Русенски университет, ТУ –Варна; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Русенски университет   Технически университет – Варна   иновационни хъбове   цифрова трансформация  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...