Industry Info  
Festo
Festo

Учредиха цифрови иновационни хъбове в Русе и Варна

23.02.2021   |   Бизнес
 

В Русе и Варна бяха учредени цифрови иновационни хъбове, чиято основна задача ще бъде да подпомагат цифровата трансформация на фирмите и администрацията в Дунавския и Североизточния регион на страната.

Създаването на сдружение Дунавски дигитален иновационен хъб (ДИ ДИХ) бе инициирано от Русенския университет "Ангел Кънчев". То е резултат от дългогодишно партньорство между университета, бизнеса и местната власт в областта на информационните и комуникационните технологии.

ДИ ДИХ ще предоставя отворен достъп до технологичен, експертен опит и експериментални мощности, споделени работни пространства и отворени бази данни, както и консултантски услуги за прединвестиционни проучвания, анализ оценка и тестване на инициативи и продуктови иновации. 

Секторите, които ДИ ДИХ извежда приоритетно в своята бъдеща дейност, са информатика и информационни и комуникационни технологии, мехатроника и чисти технологии.

Сдружението Варненски цифров иновационен хъб за участие в проект по програма "Цифрова Европа 2021 – 2027" бе учредено в Технически университет – Варна.

Центърът във Варна ще изпълнява функции по повишаване осведомеността и предоставяне на достъп до експертен опит, ноу-хау и услуги в сферата на цифровата трансформация. Ще оказва подкрепа на бизнеса за повишаване на неговата конкурентоспособност, както и ще улеснява трансфера на експертни знания и ноу-хау между отделните региони. Друга важна задача пред него ще бъде предоставянето на достъп до тематични услуги, включително такива, свързани с изкуствения интелект, високопроизводителните изчислителни технологии, киберсигурността и др.

     
Източник: Русенски университет, ТУ –Варна; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Русенски университет   Технически университет – Варна   иновационни хъбове   цифрова трансформация  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...