Industry Info  
Festo
Festo

ЕК насърчава взаимодействията между гражданска, отбранителна и космическа промишленост

22.02.2021   |   Бизнес
 

Европейската комисия (ЕК) представи план за действие за насърчаване на полезните взаимодействия между гражданската, отбранителната и космическата промишленост. Целта на инициативата е да укрепи допълнително технологичното предимство на Европа и да подкрепи промишлената й база, посочват от ЕК.

Планът за действие се опира на факта, че финансирането от Европейския съюз (ЕС) за първи път предоставя възможности за укрепване на европейските иновации чрез проучване и използване на революционния потенциал на технологиите на границата между отбранителните, космическите и гражданските приложения, като изчислителни облаци, процесори, кибер, квантов и изкуствен интелект.

„Идеята е иновациите да бъдат проектирани така, че систематично да служат за множество употреби и да се даде възможност за оползотворяване на огромния иновационен потенциал на изследователите и стартиращите предприятия.“, поясни Маргрете Вестегер, изпълнителен заместник-председател с ресор „Европа, подготвена за цифровата ера“.

Тиери Бретон, комисар по въпросите на вътрешния пазар, посочи, че взаимодействията между отбранителните, космическите и гражданските технологии ще допринесат за създаването на революционни иновации, ще намалят зависимостите на ЕС в областта на критичните технологии и ще дадат тласък на необходимите водещи позиции в промишлеността, за да може Европа да се възстанови от кризата.

     
Източник: Европейска комисия

Ключови думи: ЕК   ЕС   изчислителни облаци   изкуствен интелект  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...