Industry Info  
Festo
Festo

ЕК насърчава взаимодействията между гражданска, отбранителна и космическа промишленост

22.02.2021   |   Бизнес
 

Европейската комисия (ЕК) представи план за действие за насърчаване на полезните взаимодействия между гражданската, отбранителната и космическата промишленост. Целта на инициативата е да укрепи допълнително технологичното предимство на Европа и да подкрепи промишлената й база, посочват от ЕК.

Планът за действие се опира на факта, че финансирането от Европейския съюз (ЕС) за първи път предоставя възможности за укрепване на европейските иновации чрез проучване и използване на революционния потенциал на технологиите на границата между отбранителните, космическите и гражданските приложения, като изчислителни облаци, процесори, кибер, квантов и изкуствен интелект.

„Идеята е иновациите да бъдат проектирани така, че систематично да служат за множество употреби и да се даде възможност за оползотворяване на огромния иновационен потенциал на изследователите и стартиращите предприятия.“, поясни Маргрете Вестегер, изпълнителен заместник-председател с ресор „Европа, подготвена за цифровата ера“.

Тиери Бретон, комисар по въпросите на вътрешния пазар, посочи, че взаимодействията между отбранителните, космическите и гражданските технологии ще допринесат за създаването на революционни иновации, ще намалят зависимостите на ЕС в областта на критичните технологии и ще дадат тласък на необходимите водещи позиции в промишлеността, за да може Европа да се възстанови от кризата.

     
Източник: Европейска комисия

Ключови думи: ЕК   ЕС   изчислителни облаци   изкуствен интелект  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...