Industry Info  
Festo
Festo

ЕК представи новата търговска стратегия на ЕС за следващите години

22.02.2021   |   Бизнес
 

Европейската комисия (ЕК) представи търговската стратегия на Европейския съюз (ЕС) за следващите години. Тя отразява концепцията за отворена стратегическа автономност и се основава на готовността на ЕС да допринесе за икономическото възстановяване, като подкрепя екологичните и цифровите трансформации и като насърчава многостранното сътрудничество и реформирането на правилата на световната търговия, за да се гарантира, че те са справедливи и устойчиви, посочват от ЕК.

Според ЕК, когато е необходимо, ЕС трябва да заема по-решителна позиция в защитата на своите интереси и ценности, включително чрез нови инструменти.

Комисията поставя устойчивостта в центъра на своята нова търговска стратегия, като подкрепя фундаменталното преобразуване на икономиката на ЕС в неутрална по отношение на климата икономика.

В стратегията се посочва, че ЕС ще работи за мащабна реформа на Световната търговска организация (СТО), включваща глобални ангажименти в областта на търговията и климата, нови правила за цифровата търговия, по-строги правила за справяне с нарушенията на конкуренцията и възстановяване на нейната система за обвързващо уреждане на спорове.

Успоредно с това ЕС ще възприеме по-строг и по-решителен подход към изпълнението и прилагането на своите търговски споразумения, борбата с нелоялната търговия и справянето с проблемите във връзка с устойчивостта. ЕС полага все по-големи усилия, за да гарантира, че сключените от него споразумения носят договорените ползи за неговите работници, земеделски стопани и граждани, посочват от ЕК.

     
Източник: Европейска комисия

Ключови думи: ЕК   ЕС   СТО   цифрова трансформация   търговски споразумения  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...