Industry Info  
Festo
Festo

Над 78 млн. лв. ще бъдат отпуснати за подпомагане на малки предприятия по ОПИК

19.02.2021   |   Бизнес
 

Безвъзмездна финансова помощ в общ размер от 78 233 200 лв. ще бъде отпусната за подкрепа на малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията от COVID-19, съобщиха от Министерството на икономиката. Средствата са осигурени в рамките на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” (ОПИК) 2014 – 2020.

В процедурата за подбор на проекти, която ще стартира на 22 февруари 2021 г., ще могат да участват само фирми, регистрирани преди 1 януари 2019 г. и извършвали стопанска дейност през 2018 г. и 2019 г., които отговарят на изискванията за малко предприятие съгласно Закона за малките и средни предприятия.

Процедурата ще бъде отворена за кандидатстване в Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020). Крайният срок за подаване на проектни предложения изтича на 15 март 2021 г.

     
Източник: Министерство на икономиката; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ОПИК   COVID-19   малки предприятия  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...