Industry Info  
Festo
Festo

Нестле обяви годишните резултати на компанията за 2020 г.

19.02.2021   |   Бизнес
 

През 2020 г. продажбите на Нестле са намалели с 8,9% до 84,3 млрд. швейцарски франка, сочи годишният финансов отчет на компанията. Въпреки това обаче Нестле регистрира органичен ръст от 3,6% при реален вътрешен ръст (RIG) от 3,2% и ръст в цените в размер на 0,4%. Маржът на оперативната печалба от основна търговска дейност достига 17,7%. Възвръщаемостта на инвестирания капитал се увеличава до 14,7%.

За 2021 г. Нестле очаква органичните продажби да продължат да се увеличават със среден едноцифрен темп. Предвижда се и умерен ръст на маржа на оперативната печалба от основна търговска дейност и на основаната печалба на акция.

Марк Шнайдер, Главен изпълнителен директор на Нестле, коментира, че компанията е постигнала трета поредна година на повишение на органичния ръст, рентабилността и възвръщаемостта на инвестирания капитал въпреки безпрецедентната среда през 2020 г. „В същото време останахме фокусирани върху устойчивостта и очертахме пътя си към постигане на нетни нулеви емисии на парникови газове до 2050 г. Очаква се този план да подпомогне бъдещия растеж и да генерира стойност за обществото и нашите акционери”, добави Шнайдер.
Петър Стоилов, изпълнителен директор на Нестле България, отбеляза, че въпреки предизвикателства, породени от глобалната пандемия от COVID-19, компанията „достави ръстове в категориите, в които оперира на местния пазар, благодарение на мултикатегорийното си портфолио, широкия си дистрибутивен модел, нарастващата дигитализация, както и на високата мотивация на служителите”.

     
Източник: Нестле България

Ключови думи: Нестле   Nestle   финансови резултати  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...