Industry Info  
Festo
Festo

Нестле обяви годишните резултати на компанията за 2020 г.

19.02.2021   |   Бизнес
 

През 2020 г. продажбите на Нестле са намалели с 8,9% до 84,3 млрд. швейцарски франка, сочи годишният финансов отчет на компанията. Въпреки това обаче Нестле регистрира органичен ръст от 3,6% при реален вътрешен ръст (RIG) от 3,2% и ръст в цените в размер на 0,4%. Маржът на оперативната печалба от основна търговска дейност достига 17,7%. Възвръщаемостта на инвестирания капитал се увеличава до 14,7%.

За 2021 г. Нестле очаква органичните продажби да продължат да се увеличават със среден едноцифрен темп. Предвижда се и умерен ръст на маржа на оперативната печалба от основна търговска дейност и на основаната печалба на акция.

Марк Шнайдер, Главен изпълнителен директор на Нестле, коментира, че компанията е постигнала трета поредна година на повишение на органичния ръст, рентабилността и възвръщаемостта на инвестирания капитал въпреки безпрецедентната среда през 2020 г. „В същото време останахме фокусирани върху устойчивостта и очертахме пътя си към постигане на нетни нулеви емисии на парникови газове до 2050 г. Очаква се този план да подпомогне бъдещия растеж и да генерира стойност за обществото и нашите акционери”, добави Шнайдер.
Петър Стоилов, изпълнителен директор на Нестле България, отбеляза, че въпреки предизвикателства, породени от глобалната пандемия от COVID-19, компанията „достави ръстове в категориите, в които оперира на местния пазар, благодарение на мултикатегорийното си портфолио, широкия си дистрибутивен модел, нарастващата дигитализация, както и на високата мотивация на служителите”.

     
Източник: Нестле България

Ключови думи: Нестле   Nestle   финансови резултати  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...