Industry Info  
Festo
Festo

Ново предприятие за обработка на битови отпадъци обслужва Сандански, Кресна и Струмяни - 17.02.2021

17.02.2021   |   Начало»Проекти

Ново предприятие за обработка на битови отпадъци заработи в община Сандански. Предприятието, което включва регионална инсталация за компостиране на разделно събрани зелени и дървесни отпадъци и регионална инсталация за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци, обслужва общините Сандански, Кресна и Струмяни.

Целта на проекта е да се намали количеството на депонираните битови оптадъци чрез осигуряване на допълнителен капацитет за предварително третиране на смесено събрани отпадъци и за разделно събиране и рециклиране чрез компостиране на зелени и биоразградими отпадъци.

Проектът е финансиран със средства по Оперативна програма „Околна среда” 2014-2020 г. Общата му стойност възлиза на над 9 357 337 лв., като безвъзмездната финансова помощ е в размер на 7 066 340 лв.

Капацитетът на инсталацията за предварително третиране на отпадъци при 5-дневен работен режим ще позволи третиране на над 13 500 тона на година.

Технологичният процес на инсталацията за компостиране предвижда тя да работи 10 месеца в годината – от март до декември включително. Капацитетът на тази инсталация е 2 800 тона на година. Произведеният компост ще възлиза средно на около 1 250 – 1 300 тона годишно и ще бъде използван за укрепване и подсилване на почвата в градските зелени системи, за рекултивиране на нарушени терени и нарушени и замърсени почви към горския фонд, както и ще се раздава безплатно на населението в трите общини.

     
Източник: EUfunds

Ключови думи: EUfunds   обработка на отпадъци  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...