Industry Info  
Festo
Festo

Ново предприятие за обработка на битови отпадъци обслужва Сандански, Кресна и Струмяни

17.02.2021   |   Проекти
 

Ново предприятие за обработка на битови отпадъци заработи в община Сандански. Предприятието, което включва регионална инсталация за компостиране на разделно събрани зелени и дървесни отпадъци и регионална инсталация за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци, обслужва общините Сандански, Кресна и Струмяни.

Целта на проекта е да се намали количеството на депонираните битови оптадъци чрез осигуряване на допълнителен капацитет за предварително третиране на смесено събрани отпадъци и за разделно събиране и рециклиране чрез компостиране на зелени и биоразградими отпадъци.

Проектът е финансиран със средства по Оперативна програма „Околна среда” 2014-2020 г. Общата му стойност възлиза на над 9 357 337 лв., като безвъзмездната финансова помощ е в размер на 7 066 340 лв.

Капацитетът на инсталацията за предварително третиране на отпадъци при 5-дневен работен режим ще позволи третиране на над 13 500 тона на година.

Технологичният процес на инсталацията за компостиране предвижда тя да работи 10 месеца в годината – от март до декември включително. Капацитетът на тази инсталация е 2 800 тона на година. Произведеният компост ще възлиза средно на около 1 250 – 1 300 тона годишно и ще бъде използван за укрепване и подсилване на почвата в градските зелени системи, за рекултивиране на нарушени терени и нарушени и замърсени почви към горския фонд, както и ще се раздава безплатно на населението в трите общини.

     
Източник: EUfunds

Ключови думи: EUfunds   обработка на отпадъци  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...