Industry Info  
Festo
Festo

Аtlas Copco отбелязва 25 години от създаването на първата серия компресори с технологията VSD

 

Благодарение на революционната технология, компресорите осигуряват несравнима енергийна ефективност, безспорна надеждност и устойчива свързаност.

Atlas Copco създаде VSD технологията и все още е с крачка напред

След като Atlas Copco изобретява задвижването с променлива скорост, никога не отстъпва от позицията си на технологичен лидер. Какво означава това конкретно? Това означава, че Atlas Copco винаги е бил лидер на пазара, що се отнася до трите най-важни характеристики на VSD компресорите: ефективност, надеждност и свързаност. Нека разгледаме по-отблизо всяка от тези характеристики, защо те допринасят за открояващата репутация на Atlas Copco.

Ефективност

Atlas Copco създава технологията VSD +, която спестява 50% от енергийните разходи в сравнение с компресорите със постоянна скорост. „Разработихме изключителен електромотор с постоянен магнит (iPM), който поставя изцяло нов стандарт по отношение на ефективността. Той се охлажда с масло и поддържа температурата на електромотора в оптимален диапазон, правейки го по-ефективен от традиционното въздушно охлаждане.“, споделят от компанията.

Надеждност

Проектирана да работи в най-тежките работни условия, технологията VSD + на Atlas Copco е изградена с компоненти от най-високо качество. Компресорите VSD + са изключително надеждни и здрави, дори при температури на околната среда до 46°C. Електрическото табло на инвертора може да издържи на температури до 55°C. Най-новите компресори Atlas Copco VSD разполагат със задвижваща система с винтов елемент със степен на защита срещу прах и влага IP66.

Свързаност

С контролера Elektronikon®, свързан със системата за наблюдение SMARTLINK, е необходимо само мобилно устройство с интернет връзка, за да се следи оптималната работа на VSD + компресора. Atlas Copco използва комуникационната технология OPC UA, която прави работата безпроблемна. Технологията комуикира чрез единен език за цялото промишлено оборудване.

Повече за технологията VSD + можете да научите тук.

     
Източник: Atlas Copco

Ключови думи: Atlas Copco   Атлас Копко България   VSD +   компресори  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...