Industry Info  
Festo
Festo

ЕС трябва да има 1 милион зарядни станции за електромобили до 2024 г.

12.02.2021   |   Бизнес
 

Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA), Европейската федерация за транспорт и околна среда (T&E) и Европейската организация на потребителите (BEUC) настояват при предстоящата ревизия на Европейската директива за разгръщането на инфраструктура за алтернативни горива Европейският съюз (ЕС) да си постави амбициозни цели за броя на зарядните станции за електромобили, които да бъдат построени във всяка една страна членка. Според трите организации ЕС трябва да има 1 милион публични станции до 2024 г. и 3 милиона до 2029 г., за да може да подкрепи растящото търсене на електромобили.

Залагането на подобни амбициозни цели също така ще даде сигурност не само на автомобилната индустрия, но и на електропреносните компании, операторите на зарядна инфраструктура и транспортните компании, се посочва в апела на трите организации. Според тях предложението ще спомогне и за създаването на 1 милион нови работни места в Европа и ще помогне на ЕС да постигне климатичните си цели.

Новите зарядни станции трябва да бъдат разпределени по държави на базата на проста и справедлива методология, която взима под внимание фактори като броя на съществуващите частни зарядни станции. Броят на публичните зарядни станции трябва да се увеличава съобразно броя на електрическите превозни средства. ЕС ще трябва да изиска и построяването на станции за бързо зареждане в градските райони, за да отговори на нуждите на собствениците на електромобили без или с малък достъп до частни зарядни станции, електрическите таксита и услугите за споделено пътуване. Необходимо е да бъдат построени и около 1000 водородни станции до 2029 г., се посочва още в апела на трите организации.

     
Източник: ACEA

Ключови думи: ACEA   BEUC   T&E   ЕС   зарядни станции   електрически автомобили   електрическа мобилност  

Област: Електроапаратура  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА
на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...