Industry Info  
Festo
Festo

Microchip представи първите PCI Express комутатори от пето поколение

08.02.2021   |   Технологии
 

Microchip представи новата серия Switchtec PFX PCIe 5.0, включваща първите PCI Express комутатори (суичове) от пето поколение, които удвояват производителността при свързване на виртуални машини, високоскоростни мрежи и NVM Express (NVMe) съхранение. 

Като единствен производител едновременно и на PCIe Gen 5 комутатори, и PCIe Gen 5 ретаймери (аналогово-цифрови прибори, възстановяващи данните с обновена тактова честота - retimers), Microchip предлага всеобхватно портфолио от PCIe Gen 5 инфраструктурни решения с доказана оперативна съвместимост, посочват от компанията. 

"Ускорителите, графичните процесори (GPU), централните процесори (CPU) и високоскоростните мрежови адаптери продължават да налагат изисквания за по-производителна PCIe инфраструктура. Първите в света PCIe 5.0 мрежови комутатори, представени от Microchip, удвояват осигуряваната от PCIe Gen 4 скорост на обмен на данни до 32 GT/s, за да осигурят подръжка на бъдещите поколения платформи за машинно самообучение”, посочи Андрю Дикман, асоцииран вицепрезидент за маркетинг и приложения в подразделението за решения за центрове за данни на Microchip.

Серията Switchtec PFX PCIe 5.0 включва комутатори с от 28 до 100 линии и до 48 непрозрачни моста (NTB). Устройствата от серията осигуряват hot-plug и surprise-plug, както и secure boot функционалност. 

С цел да се намали времето, необходимо за пускане на нови продукти, Switchtec PFX PCIe 5.0 включва и пакет от функции за диагностика и отстраняване на грешки, включително вътрешни PCIe анализатори, които могат да генерират и анализират Transaction Layer Packet (TLP) протоколи. 

Бързото стартиране и отстраняване на грешки в системата се поддържа допълнително с ChipLink – визуализатор на топологията и конфигурацията на устройството, базиран на интуитивен графичен потребителски интерфейс (GUI). ChipLink осигурява пълен достъп до регистрите, броячите и функциите за диагностика на PFX PCIe комутатора.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Switchtec PFX PCIe 5.0   PCIExpress   ChipLink   комутатори   суичове  

Област: Електроника  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Технологии

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...