Industry Info  
Festo
Festo

Платформата AI Marketplace ще свързва разрабочици и доставчици на AI решения

05.02.2021   |   Бизнес
 

Столичната агенция за приватизация и инвестиции и Клъстер изкуствен интелект България (AI Cluster Bulgaria) планират да създадат специална AI платформа (AI Marketplace), която да събира предлагането и търсенето на AI разработки. Идеята е платформата да стартира с компании от София и Берлин, които предлагат решения в областта на изкуствения интелект, а на по-късен етап базата да бъде разширена и с други градове и държави в Европа.

Маркетплейсът ще свързва разработчици и доставчици на изкуствен интелект от двата града с бизнеси, които търсят внедряване на AI решения в операциите си. Ще предоставя информация за изкуствения интелект като цяло и възможните приложения в различните сектори, както и ще стимулира пазара от страна на търсенето, като таргетира стартиращи предприятия, МСП, големи корпорации и изследователски институции, които искат да работят с AI.

Очаква се пазарът на услуги за изкуствен интелект да надхвърли 5,5 трлн. долара до 2027 г. Технологията се развива с изключителни темпове и привлича все повече инвестиции. Споделянето на обучените модели обаче все още е в начален етап и именно тук е огромният потенциал на AI Marketplace проектите, посочват от агенцията.

     
Източник: Столична агенция за приватизация и инвестиции; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: AI Marketplace   изкуствен интелект   AI  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...