Industry Info  
Festo
Festo

Schneider Electric e най-устойчивата корпорация в света според класацията Corporate Knights Global 100 за 2021 г.

28.01.2021   |   Бизнес
 

Schneider Electric надгради дългогодишната си стратегия чрез включване на екологични, социални и управленски ангажименти във всеки аспект от своята дейност, както и на системни усилия в подкрепа на своите клиенти и бизнес партньори за постигане на техните цели за устойчивост.

Съобщението съвпадна с новината, че Corporate Knights, канадска медия и изследователска компания, която разработва класации въз основа на корпоративната устойчивост, за първи път постави Schneider Electric на първо място в годишния си индекс за 100-те най-устойчиви корпорации в света. Според компанията скокът от 29-ата позиция за миналата година до челото на класацията през 2021 г. представлява важно международно признание за навременния и устойчив ангажимент на Schneider Electric по въпросите на екологичното, социално и корпоративно управление (ESG – Environmental, social and corporate governance). „Високото класиране също така отразява трансформацията на компанията към водещ доставчик на дигитални решения, които улесняват енергийната ефективност и устойчивостта”, се посочва в съобщението на компанията.

„В основата на нашата стратегия е да изградим устойчив бизнес и компания. Клиентите, служителите, партньорите и инвеститорите никога не са били по-фокусирани върху ESG приоритетите, отколкото са сега. Schneider отдавна има ангажимент в тази насока и продължава да си поставя все по-високи цели, както за своята дейност, така и по отношение на своите клиенти и партньори“, посочва Жан-Паскал Трикоар, председател и главен изпълнителен директор на Schneider Electric.

Новата програма за въздействие върху устойчивостта на Schneider Electric ще обхване периода от 2021 г. до 2025 г. и ще доведе до значително ускоряване на изпълнението на предишните цели. Тя се основава на шест дългосрочни ангажимента, които съответстват на всяка от целите на ООН за устойчиво развитие.

     
Източник: Schneider Electric

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   стратегия за устойчивост  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...