Industry Info  
Festo
Festo

Столичната агенция за приватизация и инвестиции договори сътрудничество с Бургас

28.01.2021   |   Бизнес
 

Столичната агенция за приватизация и инвестиции договори споразумение за партньорство с град Бургас. Това е следваща стъпка от започналата в края на миналата година обща инициатива между София и Пловдив за национално обединение на големите индустриални центрове в страната.

Агенцията ще подпише меморандум със сдружението с нестопанска цел Digihub (Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб), чийто съучредител е Община Бургас. Меморандумът ще има за цел да установи сътрудничество между София и Бургас в дейности по изготвяне на инвестиционни профили на двата града и привличане на инвеститори чрез споделен ресурс и под обща стратегия, за да бъде налагана страната ни като притегателна инвестиционна дестинация и да привлича нови стратегически инвеститори.

Digihub е съвместна инициатива на организации от публичния, частния, неправителствения и образователния сектор в града. Основната й цел е развитие на иновациите, подпомагане на цифровата трансформация на производствените предприятия в Индустриален и логистичен парк – Бургас, както и компаниите от ИКТ сектора чрез улесняване на сътрудничеството между заинтересованите страни, технологичните експерти, инвеститорите, държавната администрация и академичните среди. Организацията e част от паневропейската мрежа от дигитални иновационни хъбове.

     
Източник: Столична агенция за приватизация и инвестиции; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Столичната агенция за приватизация и инвестиции   Digihub   цифрова трансформация   индустриални зони  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...