Industry Info  
Festo
Festo

ABB е сред 100-те най-устойчиви компании в света

25.01.2021   |   Бизнес
 

ABB бе призната за една от 100-те най-устойчиви компании в света от списание Corporate Knights. Изкачвайки се до 33-то място в индекса Corporate Knights Global 100, компанията значително е подобрила класирането си спрямо предходната година.

Включените в Corporate Knights Global 100 компании са във водещия 1% от организациите в света по показатели за устойчивост. В проучването са обхванати над 8000 компании, сравнявани по 24 показателя, включително управление на ресурси, човешки ресурси, финанси, приходи и инвестиции и доставчици.

По думите на Теодор Шведжемарк, член на Изпълнителния комитет на групата, отговарящ за устойчивостта, тя е съществен елемент от целите на компанията и стойността, която ABB създава за своите акционери. „Базирана на нашата дълга история в областта, стратегията ни за устойчивост до 2030 г., която представихме наскоро, издига амбициите ни на ново ниво. Искаме да сме пример и сме се посветили на това да внесем промяна в нашия бизнес и в обществото. Като компания, ние искаме да станем въглеродно неутрални до 2030 г. и водещите ни технологии ще помогнат на клиентите ни да намалят своите емисии и да съхранят ресурси”, посочи Теодор Шведжемарк.

ABB представи своята стратегия за устойчивост до 2030 г. през ноември 2020. С нея компанията иска да допринесе за намаляването на въглеродните емисии и да наложи устойчиви практики в бизнеса си в сътрудничество с клиентите и доставчиците. Същевременно ABB полага усилия, за да стимулира напредъка на обществото заедно със своите доставчици и в общностите, в които оперира.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   Corporate Knights Global 100   стратегия за устойчивост  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...