Industry Info  
Festo
Festo

БАИ ще представи България като ниършоринг дестинация на международна конференция

20.01.2021   |   Бизнес
 

Българската агенция за инвестиции (БАИ) ще представи България като нова „ниършоринг” дестинация в световен мащаб на 28 януари 2021 г. в сътрудничество с тринадесет двустранни търговски и индустриални камари.

Международната конференция „България – новата топ ниършоринг дестинация” е част от цялостна инициатива, провеждана през последната половин година, чиято цел е да позиционира страната като отлична дестинация за релокация на производства в процеса по скъсяване на веригите на доставки (nearshoring).
Очаква се в събитието участие да вземат министърът на икономиката Лъчезар Борисов, заместник-министърът на икономиката Стамен Янев, икономически анализатори и представители на бизнеса в страната.

Фокусът ще бъде поставен върху сектори с висока добавена стойност и такива, които са приоритетни за устойчивостта на българската икономика.
Предвижда се с подкрепата на Съветите по търговско-икономически въпроси (СТИВ) и Министерството на външните работи (МВнР) конференцията да достигне до възможно най-голяма аудитория от потенциални чуждестранни инвеститори, които ще получат информация за инвестиционния климат у нас, финансови параметри в ЕС, ниските данъци, образованата и квалифицирана работна ръка – условията, които страната ни предлага на мултинационалните компании, за да преместят своето производство именно в България.

За участие в събитието можете да се регистрирате тук.

     
Източник: БАИ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БАИ   nearshoring   ниършоринг   ЕС  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...