Industry Info  
Festo
Festo

Стартира акселераторската програма „Витоша АКСЕЛЕРЕЙТ”

19.01.2021   |   Проекти
 

Витоша Венчър Партнърс обяви първите компании, избрани за акселераторската програма „Витоша АКСЕЛЕРЕЙТ“ (Vitosha ACCELERATE), която ще се провежда на етапи с продължителност от 3 месеца през целия инвестиционен период на фонда. Кандидатури за участие могат да се подават от стартиращите предприятия целогодишно.

Първият етап на програмата ще продължи до средата на месец април, а избраните стартиращи компании са Грид Метрикс (Grid Metrics), Нула Бг (Nula Bg), Аугмент (Augment), Вокси (Voxxy), ФидЮ (FidU), ТрейсДаТейст и Бай Бай Стътеринг. Те разработват решения в области като изкуствения интелект, финтех, гейминг, дигитални медии, здравеопазване и др.

Стартиращите предприятия ще получат експертна, менторска и стратегическа подкрепа с редовни уъркшопи и индивидуални срещи, а на избраните за инвестиция предприятия на етап ускоряване, ще бъдат предоставени и средства за развитие и растеж. „В програмата ще се включат над 50 ментори от световна класа, а всеки стартъп ще участва по индивидуално адаптирана програма”, посочват от фонда. Избраните дружества ще получат експертна помощ по теми като стратегия, екип, развитие на бизнеса и последващо финансиране.

Първите четири компании, които получиха финансиране от учредения през 2020 г. Витоша Венчър Партнърс – Фонд I, са производителят на електрически велосипеди Елджой, първият български микромобилити стартъп Хобо България, дизайнерската компания за луксозна мода за деца и младежи Айрини Студио и дигиталната платформа Куендоо. Те получиха общо 5,1 млн. лв., от които 4,4 млн. лв. бяха предоставени от Фонда на фондовете по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 г. (ОПИК), съфинансирана от Фонда за регионално развитие на ЕС (ЕФРР). 

     
Източник: Фонд на фондовете; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Фонд на фондовете   Витоша Венчър Партнърс   ЕС   изкуствен интелект   акселераторска програма  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...