Industry Info  
Festo
Festo

Стартира акселераторската програма „Витоша АКСЕЛЕРЕЙТ” - 19.01.2021

19.01.2021   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Витоша Венчър Партнърс обяви първите компании, избрани за акселераторската програма „Витоша АКСЕЛЕРЕЙТ“ (Vitosha ACCELERATE), която ще се провежда на етапи с продължителност от 3 месеца през целия инвестиционен период на фонда. Кандидатури за участие могат да се подават от стартиращите предприятия целогодишно.

Първият етап на програмата ще продължи до средата на месец април, а избраните стартиращи компании са Грид Метрикс (Grid Metrics), Нула Бг (Nula Bg), Аугмент (Augment), Вокси (Voxxy), ФидЮ (FidU), ТрейсДаТейст и Бай Бай Стътеринг. Те разработват решения в области като изкуствения интелект, финтех, гейминг, дигитални медии, здравеопазване и др.

Стартиращите предприятия ще получат експертна, менторска и стратегическа подкрепа с редовни уъркшопи и индивидуални срещи, а на избраните за инвестиция предприятия на етап ускоряване, ще бъдат предоставени и средства за развитие и растеж. „В програмата ще се включат над 50 ментори от световна класа, а всеки стартъп ще участва по индивидуално адаптирана програма”, посочват от фонда. Избраните дружества ще получат експертна помощ по теми като стратегия, екип, развитие на бизнеса и последващо финансиране.

Първите четири компании, които получиха финансиране от учредения през 2020 г. Витоша Венчър Партнърс – Фонд I, са производителят на електрически велосипеди Елджой, първият български микромобилити стартъп Хобо България, дизайнерската компания за луксозна мода за деца и младежи Айрини Студио и дигиталната платформа Куендоо. Те получиха общо 5,1 млн. лв., от които 4,4 млн. лв. бяха предоставени от Фонда на фондовете по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 г. (ОПИК), съфинансирана от Фонда за регионално развитие на ЕС (ЕФРР). 

     
Източник: Фонд на фондовете; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Фонд на фондовете   Витоша Венчър Партнърс   ЕС   изкуствен интелект   акселераторска програма  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...