Industry Info  
Festo
Festo

INTRAMA разработи компактна автоматизирана опаковъчна линия с кобот FANUC CRX

18.01.2021   |   Реализации
 

INTRAMA внедри колаборативен робот FANUC CRX в завършена функционална система за автоматизация на малки и средни производства в хранително-вкусовата промишленост, която се характеризира с лесна инсталация, настройка и преоборудване при преминаване от работа с един продукт към друг, информират от FANUC.

„Автоматизацията на опаковъчния процес от нарязването на продукта до неговото опаковане в бариерна опаковка осигурява непрекъснат работен поток при оптимални технологични параметри. Това, в комбинация с минимално използване на ръчен труд, гарантира високоефективно, хигиенично и безопасно производство", посочват от INTRAMA.

Системата се състои от индустриален слайсер BIZERBA Scaleroline A660 за прецизно нарязване и подреждане на колбаси с непрекъснат контрол на теглото на порцията и корекция на дебелината на слайса при всеки срез, кобот FANUC CRX-10iA/L с полезен товар от 10 кг и степен на защита IP67, и термоформовъчна машина INTRAMA Accent за опаковане във вакуум и модифицирана газова среда с възможност за работа с твърдо и меко фолио, оборудвана с технологията TF Control.

„Благодарение на своята гъвкава конфигурация опаковъчната линия може лесно да бъде пригодена към особеностите на производствени помещения с ограничено пространство. Използването на колаборативен робот от една страна води до отпадане на нуждата от допълнителни защитни заграждения, а от друга – високата степен на свобода на движение дава възможност за различни варианти на позициониране на машините една спрямо друга.

Това решение е подходящо в случаи, при които захранващият конвейер захожда странично спрямо опаковащата машина. Например при зареждане на трейсийлър, оборудван с денестър за автоматично подаване на тарелки, или термоформовъчна линия с високи и дълги капаци на формоващата секция. Приложимо е и когато зарежданият продукт трябва да бъде завъртян при поставянето в опаковката”, допълват от компанията.

За надеждно захващане в  INTRAMA са разработили специален грипер с тристепенно движение и с пневматично управление, отговарящ на високите хигиенни изисквания за контакт с хранителни продукти. Модулната му конструкция позволява да бъде преобразуван за работа с различни продукти и размери. Освен за слайсиран колбас може да се използва и за сирене, халуми и др.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: INTRAMA   FANUC   ФАНУК   FANUC CRX   колаборативен робот   BIZERBA Scaleroline A660   INTRAMA Accent   TF Control  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
ГБИТК

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
БиЕмДжи Дейта Fusion
B2N

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...