Industry Info  
Festo
Festo

Продължават заявките за участие в международното изложение за металообработка Lamiera 2021

13.01.2021   |   Предстоящо
 

Продължават заявките за участие в международното изложение Lamiera 2021, посветено на технологиите за формоване и обработка на метал, което ще се проведе от 26 до 29 май т. г. в Милано. Всички основни компании от сектора вече са потвърдени като изложители, съобщават организаторите от Съюза на италианските производители на металорежещи машини (CEU-UCIMU).

Първоначално провеждането на Lamiera беше планирано по-рано от обичайния период, след което отново се премести през май, в резултат от непрекъснатите изменения в международния изложбен календар през тази година. Според пазарните прогнози 2021 г. ще отбележи възстановяване на потреблението в световен мащаб, както и по отношение на Италия, където се очаква търсенето на металообработващи машини да нарасне с 38,2%, достигайки оборот от над 3 млрд. евро. Очаква се през месец май компаниите, участващи в търговското изложение, да започнат да обмислят нови инвестиции и да обновят своите бизнес проекти чрез предприемане на по-конкретни действия спрямо началото на годината.

"Ваксините, прогнозите за пазарен ръст и засилването на мерките за стимулиране на инвестиции в нови производствени технологии, са елементи, които цялостно дават окуражаващ контекст за Lamiera", коментира Барбара Коломбо, президент на UCIMU.

Основните теми на Lamiera ще бъдат: машини, съоръжения и оборудване за металоообработка; метални конструкции, преси, щанци; оборудване за заваряване и повърхностна обработка; системи за контрол и качество; системи за автоматизация; адитивни технологии, решения за дигиталната фабрика и рационализиране на производството.

На Lamiera 2021 ще бъде представена и новата инициатива "LamieraDigital", посветена на 4.0 приложенията и тяхната интеграция в металорежещите машини. 

     
Източник: CEU-UCIMU

Ключови думи: CEU-UCIMU   Fiera Milano   Lamiera   металообработващи машини   металорежещи машини  

Област: Машиностроене  

BMG
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България


LD
Мехатроникс

Последно от Предстоящо

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...