Industry Info  
Festo
Festo

Обявиха номинациите за Наградите на БАИТ за 2020 г.

13.01.2021   |   Събитията
 

Обявиха номинираните за десетото издание на годишните награди на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ). Общо 93 проекта се състезават в седем категории – Успешен български ИКТ продукт/услуга, Образователна награда, Младежка награда, Публична администрация, StartUP, Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика и Журналистически принос. 

Най-много проекти – 23, са подадени в категорията Успешен български ИКТ продукт/услуга. Сред тях има проекти за IoT решения за автоматизация на дома, високотехнологична система за автоматизирано управление на земеделски процеси, системи за гласова комуникация и управление за авиацията, отбраната и жп транспорта, иновативни решения за машинно самообучение, софтуерни решения за нови бизнес модели на управление, решения за киберзащита и др. 

Оспорвана ще бъде надпреварата и в категориите Младежка награда и Публична администрация, в която се състезават 15 и 13 проекта съответно.

В категорията StartUP се състезават 8 компании с иновативни проекти в сферата на виртуалната реалност, в образованието, в земеделието и други сектори на българската икономика с цел създаването на устойчива среда за предприемачество и разработка на решения.

Победителите в отделните седем категории ще станат известни в средата на февруари. Тази година също ще бъде връчена и Награда за специален принос, която се дава по решение на журито чрез вътрешни номинации.

     
Източник: БАИТ

Ключови думи: БАИТ   ИКТ   автоматизация   машинно самообучение  

Област: Събитията  

BMG
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България


LD
Мехатроникс

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...