Industry Info  
Festo
Festo

Софийският университет ще развива изкуствен интелект в сътрудничество с Huawei

13.01.2021   |   Проекти
 

Софийският университет „Св. Климент Охридски” ще си партнира с Huawei Technologies Bulgaria в областта на развитието на изкуствения интелект (AI) и други нови технологии от висок клас, съобщиха от висшето учебно заведение. Заедно те ще прилагат програмата на Huawei ICT Academy и ще създадат съвместна научна лаборатория за изкуствен интелект в София.

Софийският университет и Huawei планират да развиват съвместни проекти с финансиране от Европейския съюз (ЕС), както и търговски проекти.

Сътрудничеството ще включва не само научноизследователска и развойна дейност и инфраструктурни проекти, но и образование, обучение и семинари за студентите, академичното общество и индустрията в България.

На подписването на меморандума за сътрудничество в края на миналата година ректорът проф. дфн Анастас Герджиков изтъкна, че със своите Център за върхови постижения в информационните и компютърните технологии "UNITe" и Институт „Големи данни в полза на интелигентно общество” (GATE) Софийският университет „Св. Климент Охридски“ е водещ научен център в областта на информационните технологии и изкуствения интелект.

     
Източник: Софийски университет; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Софийски университет   Huawei   Хуауей   изкуствен интелект   AI   ЕС  

Област: Проекти  

BMG
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България


LD
Мехатроникс

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...