Industry Info  
Festo
Festo

Бизнес климатът в промишлеността у нас се подобрява

12.01.2021   |   Бизнес
 

Бизнес климатът в промишлеността в България се е подобрил с 2,6 пункта през декември 2020 г. в сравнение с предходния месец, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ). В същото време общият показател на бизнес климата в страната през декември е намалял с 1,7 пункта спрямо ноември 2020 г.

Подобрението на бизнес климата в промишлеността се дължи на благоприятните оценки и очаквания на промишлените предприемачи за състоянието на предприятията. През последния месец на 2020 г. е имало известно увеличение на поръчките, което обаче не буди повишени очаквания за производствената активност през първите три месеца на 2021 г.

Несигурната икономическа среда и недостатъчното търсене от страната и от чужбина остават едни от основните пречки пред развитието на бизнеса. 

По отношение на продажните цени в промишлеността очакванията на мениджърите са за запазване на тяхното равнище през следващите три месеца.

     
Източник: Източник: НИС; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: НСИ   бизнес климат   продажни цени  

Област: Бизнес  

BMG
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...