Industry Info  
Festo
Festo

Стартира процедурата за изграждане на инсталация за производство на енергия от RDF гориво в София - 11.01.2021

11.01.2021   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Столична община стартира процедурата за проектиране и изграждане на инсталация за производство на енергия с оползотворяване на RDF гориво в София.
 
Изграждането на инсталацията е трета, последна фаза от Интегрираната система за оползотворяване на битовите отпадъци на територията на Столична община. „С нея се гарантира завършено екологично, сигурно и независимо решение за целия процес на управление на отпадъците на София”, посочват от Столична община.

След пускането в експлоатация на съоръжението, процентът на депонираните отпадъци в София ще падне под 10%. По този начин Столична община ще покрие изискванията на Европейската комисия към 2030 г. 

Проектът ще се реализира с безвъзмездно европейско финансиране от Оперативна програма „Околна среда” и заем от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Прогнозната стойност на поръчката с възложител Топлофикация София е 292,2 млн. лв. Крайният срок за подаване на оферти е 15.03.2021 г., а срокът за изпълнение – до 31.12.2023 г. Обявата за търга предстои да бъде публикувана в Официален вестник на Европейския съюз (ЕС) и Aгенцията за обществени поръчки (АОП).  

Инсталацията ще бъде построена на площадката на ТЕЦ „София“, като ще замени част от старите производствени мощности, ще намали емисиите на парникови газове, въглеродния отпечатък и ще осигури диверсификация на над 10% от горивната база на дружеството.

     
Източник: Столична община

Ключови думи: Столична община   ЕИБ   АОП   ЕС   произвдоство на енергия   RDF гориво; Снимка: Dreamstime  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...