Industry Info  
Festo
Festo

Стартира процедурата за изграждане на инсталация за производство на енергия от RDF гориво в София

11.01.2021   |   Проекти
 

Столична община стартира процедурата за проектиране и изграждане на инсталация за производство на енергия с оползотворяване на RDF гориво в София.
 
Изграждането на инсталацията е трета, последна фаза от Интегрираната система за оползотворяване на битовите отпадъци на територията на Столична община. „С нея се гарантира завършено екологично, сигурно и независимо решение за целия процес на управление на отпадъците на София”, посочват от Столична община.

След пускането в експлоатация на съоръжението, процентът на депонираните отпадъци в София ще падне под 10%. По този начин Столична община ще покрие изискванията на Европейската комисия към 2030 г. 

Проектът ще се реализира с безвъзмездно европейско финансиране от Оперативна програма „Околна среда” и заем от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Прогнозната стойност на поръчката с възложител Топлофикация София е 292,2 млн. лв. Крайният срок за подаване на оферти е 15.03.2021 г., а срокът за изпълнение – до 31.12.2023 г. Обявата за търга предстои да бъде публикувана в Официален вестник на Европейския съюз (ЕС) и Aгенцията за обществени поръчки (АОП).  

Инсталацията ще бъде построена на площадката на ТЕЦ „София“, като ще замени част от старите производствени мощности, ще намали емисиите на парникови газове, въглеродния отпечатък и ще осигури диверсификация на над 10% от горивната база на дружеството.

     
Източник: Столична община

Ключови думи: Столична община   ЕИБ   АОП   ЕС   произвдоство на енергия   RDF гориво; Снимка: Dreamstime  

Област: Проекти  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...