Industry Info  
Festo
Festo

КЦМ получи финансиране от 130 млн. евро за модернизация на производството

08.01.2021   |   Проекти
 

Заводът за олово и цинк КЦМ подсигури финансиране в размер на 130 млн. евро от четири големи финансови институции за модернизиране и разширяване на производството и значително увеличаване на преработваните вторични суровини.
 
Проектът "Технологично интегриране на КЦМ" ще получи 65 млн. евро от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), 25 млн. евро от Уникредит Булбанк и по 20 млн. евро от ОББ и Банка ДСК. Последният договор от инвестиционния портфейл за финансиране бе подписан в края на декември 2020 г. с Уникредит Булбанк.

Проектът има сертификат за инвестиция клас А и е най-голямата инвестиция в Тракия икономическа зона, обявена през 2020 г. Според компанията, той ще надгради постиженията на проекта й „Технологично обновление и разширение на производството” (ТОРП) и ще приложи най-новите практики за производство на олово и цинк, съчетани с най-висока степен на рециклиране на отпадъци, съдържащи тези метали. Предвижда се той да допринесе за съществено подобряване на работната среда и минимизирането на въздействията върху околната среда. 

"Технологично интегриране на КЦМ" се състои от седем подпроекта. Предвижда се изграждане и експлоатация на изцяло нови инсталации, които да заменят действащи аналогични технологични мощности. В новата рафинерия ще се повиши ефективността при извличането на полезните компоненти от природните суровини, а чрез автоматизация и дигитализация на технологичните процеси ще се намали до минимум ръчния труд и разхода на електроенергия.

     
Източник: КЦМ

Ключови думи: КЦМ   металургия   ЕИБ   автоматизация   дигитализация  

Област: Проекти  

BMG
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България


LD
Мехатроникс

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...