Industry Info  
Festo
Festo

КЦМ получи финансиране от 130 млн. евро за модернизация на производството - 08.01.2021

08.01.2021   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Заводът за олово и цинк КЦМ подсигури финансиране в размер на 130 млн. евро от четири големи финансови институции за модернизиране и разширяване на производството и значително увеличаване на преработваните вторични суровини.
 
Проектът "Технологично интегриране на КЦМ" ще получи 65 млн. евро от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), 25 млн. евро от Уникредит Булбанк и по 20 млн. евро от ОББ и Банка ДСК. Последният договор от инвестиционния портфейл за финансиране бе подписан в края на декември 2020 г. с Уникредит Булбанк.

Проектът има сертификат за инвестиция клас А и е най-голямата инвестиция в Тракия икономическа зона, обявена през 2020 г. Според компанията, той ще надгради постиженията на проекта й „Технологично обновление и разширение на производството” (ТОРП) и ще приложи най-новите практики за производство на олово и цинк, съчетани с най-висока степен на рециклиране на отпадъци, съдържащи тези метали. Предвижда се той да допринесе за съществено подобряване на работната среда и минимизирането на въздействията върху околната среда. 

"Технологично интегриране на КЦМ" се състои от седем подпроекта. Предвижда се изграждане и експлоатация на изцяло нови инсталации, които да заменят действащи аналогични технологични мощности. В новата рафинерия ще се повиши ефективността при извличането на полезните компоненти от природните суровини, а чрез автоматизация и дигитализация на технологичните процеси ще се намали до минимум ръчния труд и разхода на електроенергия.

     
Източник: КЦМ

Ключови думи: КЦМ   металургия   ЕИБ   автоматизация   дигитализация  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...