Industry Info  
Festo
Festo

Създадоха хуманоиден робот с технологии на Festo за обучение на стоматолози

04.01.2021   |   Технологии
 

Японската компания tmsuk разработи хуманоиден робот, който симулира поведението на малки деца по време на стоматологично лечение, за да подпомогне обучението на студентите по дентална медицина. Реалистичните движения на робота се осъществяват с помощта на пропорционални регулатори на налягането с пиезо технология от Festo.

Роботът Pedia_Roid, висок 110 см и с тегло 23 кг, е пневматичен, тъй като студентите понякога трябва да го придържат по време на симулация, което може да повреди редуктора и шпинделите на електрическите задвижвания. Затова в този случай пневматичната технология е избрана като по-устойчива и по-гъвкава в сравнение с електрозадвижването.

"Използваните пропорционални регулатори на налягането VEAA и VEAB контролират повечето от 24-те пневматични цилиндъра на робота, които осигуряват реалистичните движения на ръцете, краката и пръстите, както и на устата, клепачите и ирисите. Те са безшумни, с ниска консумация на енергия, устойчиви на износване, компактни и леки. Представляват 3/3-ходови вентили със сензор за налягане и електронно управление. В сравнение с електромагнитните вентили те практически не изискват електроенергия за поддържане на активно състояние благодарение на своята капацитивна технология. В резултат на това тези вентили не се загряват и консумират до 95% по-малко енергия от електромагнитните", поясняват от Festo.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   tmsuk   хуманоиден робот   пропорционални регулатори   пневматика  

Област: Технологии  

BMG
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България


LD
Мехатроникс

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...