Industry Info  
Festo
Festo

Обявиха победителите в „Иновативно предприятие на годината 2020”

18.12.2020   |   Събитията
 

Днес станаха ясни победителите в 16-ото издание на конкурса "Иновативно предприятие на годината 2020". Конкурсът се организира от фондация "Приложни изследвания и комуникации" и се провежда под патронажа на президента на България Румен Радев.
 

Порталът на българската индустрия IndustryInfo.bg бе медиен партньор на конкурса. Сред членовете на журито беше нашата колега Мирена Русева,  ръководител отдел Развитие и поддръжка на аудиторията в издателство TLL Media.

 

"С удоволствие приех поканата да съм част от журито на този конкурс - стимулиращ новото и переспективното. Всички кандидатури бяха много интересни и разнообразни и изборът беше наистина труден. Поздравявам от името на редакцията наградените фирми", коментира тя след обявяването на резултатите.
 

За участие в конкурса бяха подадени над 60 кандидатури от различни икономически сектори, до финала стигнаха 16 от тях.

 

В категорията "Пазарно лидерство" победата спечели Стам ООД – компания, която разработва автоматизирани складови системи за ХВП, мебелната, автомобилната и др. индустрии. Ондо Солюшънс е победителят в категория "Иновативно новостартирало предприятие" със своето умно решение за автоматизирано управление на земеделски дейности.

 

Интерактивната тетрадка, която позволява изтриване и коригиране на написаното, както и разместване на страниците на Гамифино ООД донесе на компанията първото място в категория "Зелена иновация". В категория "Качество на живот" първото място взе Алеги Инженеринг с минна лекотоварна спомагателна машина.

 

В другите категории победителите са: Еведо България ("Иновация в креативните индустрии"), Централен кооперативен съюз ("Социална иновация") , Орак-Инженеринг ("Дигитална трансформация") и Електросфера в категорията "Иновационен мениджмънт".

 

Фирмите финалисти в конкурса "Иновативно предприятие на годината" получават и правото да използват марката на фондация "Приложни изследвания и комуникации" - "Високи постижения в иновациите". Финалистите ще получат и възможност да достигнат до потенциални международни партньори и клиенти във всички икономически сфери в рамките на Еnterprise Europe Network в над 60 държави.

 

Конкурсът "Иновативно предприятие на годината 2020" се проведе в рамките на форума "Икономическа устойчивост чрез иновации", на който беше представен годишният доклад "Иновации.бг 2020". Според резултатите от него около 58% от фирмите са реализирали поне една иновация през последната година, а над 30% са тези, които се въздържат от иновационна дейност.

     
Източник: Фондация Приложни изследвания и комуникации

Ключови думи: Иновативно предприятие на годината   фондация Приложни изследвания и комуникации   Иновации.бг  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
SPM Instrument

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...