Industry Info  
Festo
Festo

Johnson Controls интегрира български софтуер в система за автоматизация на сгради

15.12.2020   |   Технологии
 

Johnson Controls избра семантичната графова база данни GraphDB на българската компания за семантичен софтуер Ontotext за новата версия на своята интегрирана система за управление на сгради Metasys.

Johnson Controls Building Technologies & Solutions предлага пълен набор от решения за всеки аспект от управлението на сгради, от системи за безопасност, енергийна ефективност и противопожарна защита до решения за отопление, вентилация и климатизация. Metasys 11.0 допринася за подобряването на продуктивността на екипите по поддръжката, намаляването на рисковете и увеличаването на сградната ефективност. Благодарение на решението GraphDB на Ontotext, Metasys 11.0 добавя нови възможности за семантично управление на данните. По думите на Атанас Киряков, изпълнителен директор на Ontotext, това е сегмент, който през последните години се развива много динамично в области като производството и индустрията. Типичните приложения на технологията включват управление на конфигурацията, ИТ инвентаризация, автоматизация на процеси и управление на знанията.

Българската компания за семантичен софтуер Ontotext е част от Sirma Group Holding и играе водеща роля в AI стратегията на групата. Компанията е специализирана в разработването на семантични платформи за обработка на неструктурирани данни.

     
Източник: Ontotext

Ключови думи: Johnson Controls   GraphDB   Ontotext   Metasys   управление на сгради   семантичен софтуер  

Област: Автоматизация  

BMG
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България


LD
Мехатроникс

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...