Industry Info  
Festo
Festo

ABB открива нов глобален изследователски и развоен център

11.12.2020   |   Технологии
 

ABB открива нов изследователски и развоен център на територията на Технологичния университет в Делфт, Нидерландия, като инвестицията в него е 10 млн. щатски долара.

 

Центърът трябва да стимулира развитието на бъдещото портфолио на ABB, както и проектите за научноизследователска и развойна дейност в областта на електромобилите, т. г. университетът в Делфт беше класиран в топ 15 на най-добрите инженерни и технологични университети в света.

 

През 2021 г. ABB планира да открие и глобален център за върхови постижения и производствени мощности за инфраструктура за зареждане на електромобили в Италия, като инвестицията в тях е 30 млн. щатски долара.

 

"Иновациите са в кръвта ни – ABB е лидер в развитието на зареждането на електромобили и се гордеем, че сме изиграли ключова роля в стимулирането на скоростта на приемане на електромобили по целия свят. Ето защо искахме да направим нашата лаборатория за иновации за електрическа мобилност в Делфт в сърцето на университетския кампус, където сме заобиколени от най-ярките технологични таланти и стартиращи фирми в Нидерландия", коментира Франк Мулон, ръководител на глобалното бизнес направление на ABB "Инфраструктурни решения за електрическа мобилност".

 

Осигуряването на безпроблемна връзка между автомобилите, зарядните станции, мрежите за зареждане и електрическата мрежа, заедно със софтуерните системи, които ги поддържат, е ключов фокус за ABB. Лабораторията за иновации в електрическата мобилност е оборудвана с най-новите технологии, за да гарантира, че зарядните устройства на ABB са съвместими с всички видове превозни средства. Точно с тази цел са конструирани и симулаторите, които се използват в Делфт, като 95% от тестовете ще се провеждат с дигитални копия на превозните средства.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   електромобили   инфраструктура за електромобили   зареждане на електромобили  

Област: Технологии  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...