Industry Info  
Festo
Festo

Изградена бе свръхмодерна контролна зала в рудник на Дънди Прешъс Металс в Крумовград

11.12.2020   |   Браншови акцент
 

Schneider Electric информира за успешното приключване на двугодишен проект в Дънди Прешъс Металс Крумовград по изграждане на свръхмодерна контролна зала за наблюдение на производствения процес в рудник Ада тепе. Инженеринговият проект е реализиран от българските компании Ехнатон и СМС-С, а основен доставчик на оборудването е Schneider Electric. Внедряването на иновацията е дело на Ехнатон – ключов инженерингов партньор за автоматизация на Schneider Electric у нас.

 

Целта на проекта е сигурно и надеждно да се наблюдават и контролират всички компоненти в производствения процес, участващи в смилането, преработката и извличането на златен концентрат от рудник Ада тепе в Крумовград. В резултат на въвеждането на иновацията е постигната висока степен на резервираност на оборудването за непрекъснато наблюдение и контрол на полевите системи. Всички процеси се представят визуално, което позволява бързодействие, адекватност и ефективност на реакцията при възникване на аварийни събития. Чрез контролната зала операторите в рудника разполагат с множество инструменти за трендове, анализ и отчети на основните технологични параметри.

 

Контролната зала свързва над 25 000 точки за комуникация, над 30 контролера, обезпечава адресиране и конфигуриране на над 250 мрежови инструмента.

 

Високотехнологичното решение се базира на EcoStruxure PLANT на Schneider Electric, което е част от общата IoT платформа на водещата технологична компания. Сред внедрените продукти на Schneider Electric в проекта са контролери Modicon M340 и Modicon M222, CITECT SCADA 2016, CITECT HISTORIAN, SQL база данни, честотни регулатори Altivar Process ATV900 и системи за наблюдение и контрол на двигатели TeSys T. В рамките на проекта е осигурено и цялото оборудване за електроразпределение и защита средно и ниско напрежение с комплектни разпределителни уредби за първично електроразпределение Pix, операторски станции и цифрови релейни защити Sepam.

 

"Изключително горди сме, че в нито една от фазите на този проект, който беше осъществен в изключително сложния терен на рудника, не се наложи присъствието на чуждестранни консултанти. Въпреки че нашият пазар е малък в международен мащаб, сложността и технологичното ниво на проектите тук са абсолютно съизмерими с тези в по-напреднали икономики", споделя в официалното съобщение за пресата инж. Васил Ников, търговски директор направление "Големи проекти" в Schneider Electric.

     
Източник: Schneider Electric

Ключови думи: Schneider Electric   Дънди Прешъс Металс   Ехнатон   EcoStruxure PLANT   СМС-С  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Браншови акцент

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...