Industry Info  
Festo
Festo

Кризата е влошила състоянието на 70% от фирмите според анкета на БСК

02.12.2020   |   Бизнес
 

71% от компаниите, участвали в анкетата на Българската стопанска камара (БСК) декларират, че през 2020 г. състоянието на фирмите им се е влошило спрямо миналата година. Това коментира председателят на БСК Радосвет Радев на провеждащия се вчера и днес Български икономически форум 2020: Икономическо възстановяване на хоризонта.

 

Основната причина за влошаването на състоянието на компаниите е коронавирус пандемията и свързаните с нея икономически проблеми и несигурност. 91% от анкетираните от БСК компании заявяват, че бизнес климатът у нас през т. г. също е влошен.

 

„Резултатите от цялата анкета на БСК са песимистични. 68% от анкетираните очакват спад на икономиката и намаляване на работните места през 2021 г., очаква се и ръст на цените на суровините от 66%, на цените на енергийните източници от 77%, 53% пък очакват оскъпяване на бизнес кредитите, увеличаване на фискалната тежест върху бизнеса очакват 58% от компаниите”, допълни Радев.

     
Източник: БСК; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: коронавирус   икономическа криза   БСК   бизнес анкета   бизнес климат  

Област: Бизнес  

BMG
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България


LD
Мехатроникс

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...