Industry Info  
Festo
Festo

Три инвестиционни проекта за 8,3 млн. лв. ще открият почти 300 работни места

01.12.2020   |   Браншови акцент
 

Три инвестиционни проекта получиха сертификати от Министерството на икономиката, като общата им стойност е 8,3 млн. лв. и те ще разкрият близо 300 нови работни места. Две от инвестициите – на Фармалекс България и Бадер България получават сертификат за клас А, а инвестицията на Рок 7 – сертификат за клас Б.

 

Бадер България инвестира в производство на тапицерии за автомобили, като проектът е за 1,5 млн. лв и ще бъдат разкрити 180 работни места. Компанията ще създаде предприятие за шиене на тапицерии за автомобилен интериор, което ще е на територията на община Русе.

 

Инвестиционният проект на Фармалекс България е разширение на дейността на компанията, стойността му е 120 000 лв, а новите работни места – 60.

 

Инвестицията на Рок 7 е на стойност 6,77 млн. лв. и е за изграждане на предприятие за производство на каменна вата, като то ще бъде разположено на територията на община Търговище. Новите работни места са 49, а капацитетът на новия завод за каменна вата от базалт ще е 10 000 тона на година.

     
Източник: МИ; Снимка: Бадер България

Ключови думи: Министерство на икономиката   Бадер   Рок 7   Фармалекс   инвестиции  

Област: Проекти  

BMG
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България


LD
Мехатроникс

Последно от Браншови акцент

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...