Industry Info  
Festo
Festo

ЕК одобри пренасочването на 511 млн. евро за българската икономика

30.11.2020   |   Бизнес
 

Европейската комисия (ЕК) одобри промени в българската оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, след които стана възможно използването на 511 милиона евро за справяне с икономическите последици от коронавирус пандемията.

В тази сума се включва безвъзмездна финансова помощ за оборотен капитал на микро-, малки и средни предприятия, капиталови инвестиции и гаранции по заеми, се казва в съобщението на Българската стопанска камара (БСК).

Осигуряването на тези средства е част от Инвестиционната инициатива в отговор на коронавирус пандемията (ИИОК), коментираха от ЕК, като парите идват от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд.

В България вече има данни по отделни региони какви средства са били отпуснати в отделни области на малки и средни предприятия (МСП). Средно по 8000 лв. безвъзмездна финансова помощ са получили микропредприятия от област Враца, т.е такива, в които са заети до 10 човека. По оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност” 254 фирми от област Враца са получили почти 2 млн. лева. В област Кюстендил пък са сключени 341 договора на стойност малко над 2,7 млн. лева, отново за подкрепа на микро- и малки и средни предприятия. 
 

     
Източник: ЕК

Ключови думи: ЕС   Европейска комисия   коронавирус пандемия    

Област: Бизнес  

BMG
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...