Industry Info  
Festo
Festo

Пловдивска компания строи завод за електрически велосипеди

26.11.2020   |   Проекти
 

Пловдивската компания за производство на велосипеди Лидер-96 планира да построи трети завод, който ще е част от индустриална зона Марица в Тракия икономическа зона. Заводът ще е в село Рогош, а в него ще бъдат вложени 4 млн. лв. 

Министерският съвет одобри тази седмица държавно финансиране в размер на 500 000 лв. за проекта, по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНС), като парите ще бъдат отпуснати на община Марица и ще се използват за изграждане на публична общинска инфраструктура до новата производствена мощност - път с дължина 2,05 км.

Новият завод ще произвежда електрически велосипеди, в него ще бъдат отворени 25 нови работни места.

Компанията има два действащи завода с общ производствен капацитет 400 000 велосипеда годишно, като вторият заработи през лятото на миналата година и инвестицията в него беше 11,7 млн. лв.

Сега Лидер-96 произвежда 80 000 електрически велосипеда годишно, в компанията работят около 550 служители, а над 95% от продукцията й се изнася за Германия, Нидерландия, Белгия, Дания, Италия и Финландия.

По данни на Лидер-96 в рамките на последната една година производството на електрически велосипеди в България е нараснало от 28 000 на над 128 000 бройки годишно, а износът им се е увеличил с 250% и е достигнал над 207 млн. лева годишно.

     
Източник: МС; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МС   Лидер-96   велосипеди   електрически велосипеди  

Област: Проекти  

BMG
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...