Industry Info  
Festo
Festo

ИКЕМ стана на 11 години

26.11.2020   |   Събитията
 

Индустриален клъстер "Електромобили" (ИКЕМ) навърши 11 години и организацията отбелязва своя принос за популяризирането на електрическата мобилност.

ИКЕМ е член на Българската стопанска камара (БСК), а електрическата мобилност се обособи като самостоятелен нов сектор в българската икономика преди повече от 7 години - това стана на общото събрание на ИКЕМ, проведено на 7 март 2014 г.

ИКЕМ учреди и вече осем поредни години връчва ежегодните си награди за принос в насърчаването и популяризирането на електрическата мобилност в България, както и голямата награда - "Кубратов меч". ИКЕМ създаде и разви свой образователен модел - ССЕМ, за връзка между професионалното, средното и висше образование в България и бизнеса.

Към днешна дата в браншовата организация членуват 62 български и чуждестранни компании, технически университети и организации, а официалните партньори на ИКЕМ са 75. За 11 години организацията подписа меморандуми за сътрудничество с 16 български общини, като тези документи залягат в основата за изграждане на необходимата инфраструктура за развитие на електрическата мобилност.

     
Източник: ИКЕМ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ИКЕМ   електрическа мобилност  

Област: Събитията  

BMG
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...