Industry Info  
Festo
Festo

ТУ-София строи нов научноизследователски лабораторен комплекс

26.11.2020   |   Браншови акцент
 

Технически университет-София стартира изграждането на нов свръхмодерен научноизследователски комплекс с европейско финансиране. Бюджетът за изграждането му е почти 30 млн. лв. и е осигурен по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж". Комплексът се изгражда по проект на Университети за наука, информатика и технологии в е-обществото (УНИТе).

Ректорът на ТУ-София Иван Кралов откри днес строителната площадка, като изграждането на комплекса е поверено на ДЗЗД "Проектстрой-Линк".

"Амбициите на ТУ-София са да изгради международно призната, значима за регионалното развитие научна инфраструктура, която да е част от националната и европейската пътна карта. В условията на икономика, основана на знанието и дигитална трансформация на обществото, лабораторният комплекс се очаква да бъде и движеща сила за устойчивостта и възстановяването след кризата, свързана с Covid 19", се казва в съобщението на ТУ-София за новия проект. 

Проектът предвижда изграждане и развитие на център за върхови постижения от тип разпределена изследователска инфраструктура УНИТе, отговаряща на изискванията за високо ниво на научните изследвания в приоритетната област "Информатика и информационни и комуникационни технологии" на Иновационната стратегия за интелигентна специализация (ИСИС) 2014-2020 г. 

     
Източник: ТУ-София

Ключови думи: ТУ-София   УНИТе   научноизследователски комплекс   лабораторен комплекс  

Област: Проекти  

BMG
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Браншови акцент

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...