Industry Info  
Festo
Festo

Една трета от компаниите отчитат по-малки приходи през октомври

25.11.2020   |   Бизнес
 

Една трета от компаниите в България (34,2%) отчитат по-малки приходи през октомври, а почти половината - 48,7% посочват, че не е имало промяна в приходите им от продажби на стоки и услуги. При 16,6% от фирмите има увеличение на приходите.

Това показват резултатите на бизнес изследване на Националния статистически институт (НСИ), проведено сред нефинансовите предприятия, за да се събере информация за отражението на коронавирус пандемията и ограничителните мерки върху различните сектори на икономиката на България.

В изследването са участвали 3770 предприятия, избрани на случаен принцип, като в тях са наети около 230 000 души.

В индустрията резултатите са сходни с общите от изследването - 34,6% от компаниите отчитат по-ниски приходи, при 43,7% няма промяна, а при 21,3% има увеличение на приходите от продажби на стоки и услуги. От данните за индустрията са извадени резултатите за строителството, уточняват от НСИ.

По отношение на заетостта в 16,8% от анкетираните компании служителите са ползвали платен отпуск заради ограничителните мерки, при 14% е въведена дистанционна форма на работа, при 9,6% - използване на неплатен отпуск, а 8,9% от компаниите декларират, че са се възползвали от мерките на правителството за подпомагане на работодателите.

     
Източник: НСИ

Ключови думи: НСИ   COVID-19   ограничителни мерки   икономика  

Област: Бизнес  

BMG
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...