Industry Info  
Festo
Festo

АBB България обяви новите стипендианти на фондация "Юрген Дорман"

24.11.2020   |   Събитията
 

За шеста поредна година АBB България обяви студентите, спечелили стипендията на фондация "АBB Юрген Дорман", която има за цел да подпомогне мотивирани инженерни студенти, които искат да продължат обучението си.

Международната стипендия се връчва на студенти с отлични академични постижения в над 12 държави. С получени повече от 20 кандидатури, АBB България избра най-добрите трима студенти от Технически университет-София и неговия филиал в Пловдив.

И тримата студенти са показали значителни инженерни постижения, отличен академичен успех и лична мотивация. Тазгодишни стипендианти са: Ралица Костадинова - специалност "Автоматика, информационна и управляваща техника"; Факултет по електроника и автоматика, филиал Пловдив, Симеон Андонов - специалност "Електроенергетика и електрообзавеждане", Електротехнически факултет и Делян Димитров - специалност "Приложна математика и информатика", Факултет Приложна математика и информатика.

Стипендията се отпуска на студенти първи или втори курс и включва годишна финансова подкрепа в размер на 5 860 лева и еднократно предоставена сума в размер на 900 лева за закупуване на техническо оборудване.

От старта на програмата в България през 2014 г. стипендията е връчена на 19 студенти с различни инженерни профили от Техническия университет в София и неговия филиал в Пловдив. 

     
Източник: ABB България

Ключови думи: ABB   АBB България   стипендии   стипендии Юрген Дорман   ТУ-София  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
ГБИТК

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com
IEC

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...