Industry Info  
Festo
Festo

Предстои онлайн среща за развитие на бизнеса със Сърбия

19.11.2020   |   Предстоящо
 
Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Посолството на Република Сърбия в София организират виртуална среща "Възможности за бизнес между компании от България и Сърбия". Събитието, посветено на развитието на бизнеса, ще е изцяло онлайн и ще се проведе на 1 декември т. г. от 15:00 ч.
 
По време на срещата ще бъде представена актуална информация за икономическите отношения между двете страни, както и ще бъдат разгледани секторите в България и Сърбия с потенциал в търговията и инвестициите.
 
Според анализ, изготвен от българското Министерство на икономиката, в износа ни за Сърбия преобладават суровини, материали и стоки с ниска степен на обработка. Челните места заемат нефтени масла и масла от битуминозни минерали и електрическа енергия. За периода 2015-2019 г. се наблюдава увеличаване на дела на износа на изделия и продукти на химическата, фармацевтичната промишленост и машиностроенето. 
 
При вноса от Сърбия преобладават стоки от металопреработвателната промишленост, нефтени масла и масла от битуминозни минерали, медни руди и техните концентрати и др.
 
Работният език на срещата е английски.
 
Предварителната програма на събитието може да видите тук.
 
За участие в срещата може да се регистрирате тук, като срокът е 30 ноември т. г.
     
Източник: БТПП; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БТПП   Сърбия   онлайн среща   внос и износ  

Област: Бизнес  

BMG
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Предстоящо

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...