Industry Info  
Festo
Festo

Държавата създава дигитален експортен хъб

17.11.2020   |   Проекти
 
Министерството на икономиката (МИ) обмисля създаването на дигитален експортен хъб, с който да подкрепи българския износ, който е най-засегнат от коронавирус пандемията. Създаването на хъба трябва да стане с помощта на представители на българския бизнес и търговските представители на страната зад граница.
 
Идеята за дигиталния експортен хъб беше лансирана от министъра на икономиката Лъчезар Борисов по време на видеоконферентна връзка с представители на бизнеса у нас и сътрудниците на МИ по търговско-икономическата дейност. Министър Борисов се ангажира с реализирането на идеята "в най-кратки срокове". 
 
Подготовката на компаниите, които искат да присъстват в дигиталния хъб, трябва да стартира с представянето на тяхното портфолио и предлаганите от тях стоки и услуги на английски.
 
В края на 2019 г. беше създаден Експортен хъб България, учреден от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), София Тех Парк, Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ), Българската стопанска камара (БСК), Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и др.
     
Източник: МИ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МИ   експортен хъб   дигитален експортен хъб  

Област: Проекти  

BMG
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...