Industry Info  
Festo
Festo

Технически университет – Габрово открива модерен технопарк

17.11.2020   |   Реализации
 
На 20 ноември т. г. в Технически университет - Габрово ще бъде открит технологичен парк с модерна научна инфраструктура и високотехнологично оборудване. Церемонията започва в 14:00 ч. пред реконструираната сграда на ул. "Доктор Илиев-Детския" №5 в Габрово.
 
В рамките на парка е изграден център за компетентност "Интелигентни мехатронни, еко- и енергоспестяващи системи и технологии", в който са инвестирани над 23,5 млн. лв. Също в парка са изградени и четири лабораторни комплекса с измервателни уреди и технологично оборудване на стойност 4,2 млн. лв., като инвестициите са по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020 г.
 
Техниката ще се ползва за научно-приложни изследвания в областта на мехатрониката и чистите технологии, както и за обучение на студенти и докторанти. Лабораториите ще са достъпни и за бизнес организациите, като се предвижда част от тях да бъдат акредитирани. 
 
Във връзка с противоепидемичните мерки събитието ще може да се гледа чрез директно излъчване в платформата Microsoft Teams тук.
     
Източник: ТУ-габрово

Ключови думи: ТУ-Габрово   технологичен парк   ОП   ОП Наука и образование за интелигентен растеж  

Област: Събитията  

BMG
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България


LD
Мехатроникс

Последно от Реализации

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...