Industry Info  
Festo
Festo

Изплащането на кредити през 2021 г. притеснява компаниите у нас

12.11.2020   |   Браншови акцент
 
Погасяването на задълженията и основно кредитите, натрупани през т. г. по време на коронавирус пандемията, се очаква да е основният проблем на компаниите в Европа през 2021 г. Това показа изследване на бизнес климата в ЕС, представено от Българската търговско-промишлена палата (БТПП).
 
Данните, събрани в България показват същите притеснения като тези, които изпитват шефовете на компании в Европа - за изплащане на задължения, както и по отношение на евентуално ново прекъсване на веригите за доставки и промени в цените на енергията и суровините. Разходите за труд също намират място сред потенциалните проблеми, които биха се появили пред компаниите през 2021 г.
 
Една трета от компаниите в България очакват свиване на приходите им от продажби през 2021 г. За сравнение, преди коронавирус пандемията такива опасения в последните години споделяха средно 10% от фирмите. В същото време около 15% от компаниите, участвали в изследването, прогнозират, че през 2021 г. може да постигнат увеличение на приходите.
 
Над 35% от компаниите очакват спад в износа си и догодина, като от бизнеса потвърждават, че все още не могат да работят на пълен капацитет заради свиването на поръчките от чужбина. 20% от компаниите очакват намаляване на заетостта, а най-голямата част от фирмите са на мнение, че ще успеят да запазят служителите си през 2021 г.
     
Източник: БТПП

Ключови думи: БТПП   задължения   компании   прогнози  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Браншови акцент

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...