Industry Info  
Festo
Festo

Изплащането на кредити през 2021 г. притеснява компаниите у нас

12.11.2020   |   Браншови акцент
 
Погасяването на задълженията и основно кредитите, натрупани през т. г. по време на коронавирус пандемията, се очаква да е основният проблем на компаниите в Европа през 2021 г. Това показа изследване на бизнес климата в ЕС, представено от Българската търговско-промишлена палата (БТПП).
 
Данните, събрани в България показват същите притеснения като тези, които изпитват шефовете на компании в Европа - за изплащане на задължения, както и по отношение на евентуално ново прекъсване на веригите за доставки и промени в цените на енергията и суровините. Разходите за труд също намират място сред потенциалните проблеми, които биха се появили пред компаниите през 2021 г.
 
Една трета от компаниите в България очакват свиване на приходите им от продажби през 2021 г. За сравнение, преди коронавирус пандемията такива опасения в последните години споделяха средно 10% от фирмите. В същото време около 15% от компаниите, участвали в изследването, прогнозират, че през 2021 г. може да постигнат увеличение на приходите.
 
Над 35% от компаниите очакват спад в износа си и догодина, като от бизнеса потвърждават, че все още не могат да работят на пълен капацитет заради свиването на поръчките от чужбина. 20% от компаниите очакват намаляване на заетостта, а най-голямата част от фирмите са на мнение, че ще успеят да запазят служителите си през 2021 г.
     
Източник: БТПП

Ключови думи: БТПП   задължения   компании   прогнози  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Браншови акцент

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...