Industry Info  
Festo
Festo

ЕС финансира изграждането на индустриални зони у нас

03.11.2020   |   Бизнес
 
Инфраструктурни мерки за насърчаване на икономическата активност, енергийната ефективност, градската мобилност и сигурността в обществените пространства са сред приоритетите, които ще се финансират по новата оперативна програма "Развитие на регионите" за периода 2021-2027 г. Това е заложено в проекта на "Актуализираните общи указания за подготовка на инвестиции за градско развитие" по тази програма, публикуван на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройство.
 
Освен инвестициите във фокуса на тази програма е икономическото развитие на регионите, повишаване на брутния вътрешен продукт и заетостта, увеличаване на доходите и повишаване стандарта на живот, намаляване на неравенството. Затова при подбора на проекти ще се дава приоритет на тези, които постигат конкретен икономически ефект за съответния регион.
 
Програмата ще се развива в основни направления - първото е за 10 големи градски общини, а второто - за още 40 общини с население над 15 000 души всяка.
 
Програмата ще подкрепя мерки за градско развитие, сред които влизат изграждане на техническа инфраструктура за бизнес и предприемачество и развитие на бизнес и индустриални зони, интелигентни транспортни системи, енергийна ефективност, мерки за управление на трафика, системи за паркиране и др.
     
Източник: МРРБ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ЕС   ОП Развитие на регионите   индустриални зони  

Област: Проекти  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...